Officiële opening valt samen met introductie Panamera

PORSCHE CENTRUM AMSTERDAM: PASSIE KRIJGT DE RUIMTE

Amsterdam, 14 september 2009 – Op 12 september is misschien wel het mooiste Porsche Centrum van Nederland officieel geopend: Porsche Centrum Amsterdam. Het nieuwe pand ligt strategisch op een prachtige zichtlocatie en kenmerkt zich door de typische Porsche-architectuur. Met een vloeroppervlakte van 4.200 m2 krijgt de pure passie die Porsche kenmerkt in alle opzichten de ruimte. Bij de officiële opening en de daarop volgende open dagen was een bijzondere ‘special guest’ aanwezig: de Panamera, de nieuwe vierdeurs sportwagen van Porsche.


Het nieuwe Porsche Centrum Amsterdam bevindt zich op een uitermate strategische en goed bereikbare locatie (langs de A2, bij de aansluiting op de A9). In de bijzondere architectuur is de typische Porsche-signatuur verwerkt en daardoor is het nieuwe pand een echte eyecatcher. Zelfs vanuit de verte ervaren passanten zo al de passie én de kwaliteit die kenmerkend is voor Porsche.

Grootste van Europa

Het nieuwe Porsche Centrum Amsterdam heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 4.200 m2 en is daarmee het grootste Porsche Centrum van Europa. Dat maakt het mogelijk om de bijzondere merkbeleving die Porsche kenmerkt, volledig tot zijn recht te laten komen. In de showroom bijvoorbeeld krijgt elk model de ruimt die hij verdient waardoor bezoekers perfect in staat zijn alle ‘ins en outs’ van hun droomauto te ontdekken. Ten opzichte van het vorige onderkomen van Porsche Centrum Amsterdam is de capaciteit van werkplaats en magazijn verdubbeld. Voor de klant vertaalt zich dat in een nog betere én snellere service. Vestigingsmanager Ron Loenen over ‘zijn’ nieuwe Porsche Centrum: “We hebben nu nog meer ruimte én mogelijkheden om onze klanten onder te dompelen in het echte Porsche-gevoel. Het was geen doel op zich om het grootste Porsche Centrum van Europa ‘neer te zetten,’ maar dit pand laat al op het eerste gezicht zien dat het naadloos aansluit bij onze ambities om op het gebied van zowel sales als after sales niet minder dan ‘best in business’ te zijn.”


Special guest: Panamera

De officiële opening van Porsche Centrum Amsterdam kreeg nog eens extra glans door de aanwezigheid van een bijzondere ‘special guest’: de Porsche Panamera. Deze eerste vierdeurs sportcoupé van Porsche beleefde zijn publieksdebuut tijdens de opening en de daarop volgende open dagen. Daarbij trok de fraaie Panamera bijzonder veel aandacht. Die aandacht vertaalt zich overigens ook in een goed gevuld orderboek: de officiële Porsche Centra van Nederland hebben inmiddels meer dan 100 bestellingen voor de Panamera mogen noteren.

Bron: Persbericht Porsche Nederland

Fotografie: David de Wijn en Femque Schook